Nový primátor Prešova vymenil prednostu mestského úradu

03.01.2007 Prešov

Prešov 3. januára (TASR) - Primátor Prešova Pavel Hagyari vymenoval dnes Jozefa Višňovského za nového prednostu tunajšieho mestského úradu (MsÚ). Strieda vo ...
Prešov 3. januára (TASR) - Primátor Prešova Pavel Hagyari vymenoval dnes Jozefa Višňovského za nového prednostu tunajšieho mestského úradu (MsÚ). Strieda vo funkcii Danielu Dzubajovú.

TASR o tom dnes informoval tlačový tajomník MsÚ Michal Kaliňák. Podľa jeho vyjadrenia vidí Hagyari v novom prednostovi záruku toho, že úrad bude fungovať tak, ako si nový primátor predstavuje.
Višňovský je 34-ročný súkromný podnikateľ a patril do úzkeho kruhu volebného tímu Hagyariho, ktorý sa o priazeň voličov uchádzal v nedávnych komunálnych voľbách ako nezávislý kandidát a bez ohlásenej podpory akejkoľvek politickej strany.
Višňovský je podľa výpisu z obchodného registra od júla 2005 jediným spoločníkom a konateľom v prešovskej firme Pesmenpol, spol. s r. o. V predmete podnikateľskej činnosti má zapísané napr. poskytovanie úverov nebankovým spôsobom z vlastných zdrojov, prenájom áut, reklamné činnosti, podnikateľské poradenstvo, masérske služby, či prevádzkovanie solárií.
Dzubajová bola prednostkou len krátke obdobie - od 1. apríla 2006, dovtedy pracovala ako tajomníčka Krajského predstavenstva ĽS - HZDS v Prešove. Exprednostka zostala na úrade a primátor ju poveril výkonom funkcie vedúcej odboru hospodárskej prevádzky MsÚ, ktorá bola dlhodobo neobsadená.
 

Vyberte región